O nouă viață în București - Ghidul complet al expaților

Datetime 28-10-2022

CUPRINS 

1) Zona 

2) Suprafața utilă 

3) Confort și siguranță 

Bucureștiul, considerat inima culturală, industrială și economică a țării, oferă numeroase oportunități pentru expații care doresc să-și schimbe stilul de viață. Capitala, denumită și „Micul Paris al Europei de Est”, este unică datorită diversității stilului arhitectural și culturii vaste, iar atmosfera plină de viață și posibilitățile de dezvoltare fac ca orașul să se numere printre principalele alegeri de relocare ale străinilor.  

Bucureștiul, destinația preferată a expaților 

La jumătatea anului 2022, în România erau angajați oficial aproximativ 84.900 de salariați străini, veniți din 178 de ţări, de aproape două ori mai mulți decât în luna iunie a anului 2019, potrivit unui studiu realizat de Curs de Guvernare. Cei mai mulți angajați străini au fost recrutați pentru a lucra în construcții, însă România a reușit să atragă și forță de muncă înalt calificată. Astfel, potrivit statisticilor oficiale, în industria IT&C din țară activează aproape 3.100 de expați dintre care cei mai mulți provin din Ucraina și Italia.  

Însă, Bucureștiul oferă locuri de muncă și în alte domenii de activitate, motiv pentru care o parte dintre străinii ajunși la noi lucrează și în sănătate, asistență socială, învățământ, cât și în sectorul intermedierilor financiare. 

Expații care ajung să muncească în țara noastră se împart în două categorii: cei care lucrează în multinaționale și cei care vin ca și antreprenori. Potrivit Daily News, aproximativ 70% dintre managerii și diplomații străini vin în România împreună cu familiile lor, fapt care îi determină să aleagă cu precădere zona București Nord, întrucât aici se află cele mai bune școli și grădinițe internaţionale, parcuri şi spaţii verzi, dar şi imobile noi cu suprafeţe mari şi finisaje premium. 

Mutarea într-o țară străină poate reprezenta o provocare pentru un expat, mai ales dacă acesta este pus în fața situației de a-și căuta un apartament de închiriat pe cont propriu. 

În acest sens,  brokerul oficial de închirieri al dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Contractor, SPATZIOO, pune la dispoziția expaților o platformă web foarte ușor de utilizat cu ajutorul căreia pot vizualiza rapid o serie de apartamente și pot închiria doar cu un singur click. Totodată, SPATZIOO asigură întreaga logistică de închiriere a unui apartament, monitorizează plata chiriei și oferă asistență în cazul apariției problemelor tehnice. 

Totuși, SPATZIOO nu se ocupă doar de partea administrativă, ci oferă clienților săi și suport pentru a alege apartamentul ideal care să se plieze nevoilor și așteptărilor lor. Astfel, pune la îndemâna  expaților un ghid care să le prezinte câteva aspecte esențiale de care este important să țină cont înainte de a alege să închirieze o locuință în București. 

Mutarea într-o țară străină poate reprezenta o provocare pentru un expat, mai ales dacă acesta este pus în fața situației de a-și căuta un apartament de închiriat pe cont propriu.  

De ce trebuie să țină cont expații înainte de a se muta în București? 

  1. Zona 

Primul criteriu esențial de care trebuie să țină cont străinii atunci când își doresc să închirieze un apartament în București este zona. Pentru a se simți mai aproape de locul pe care obișnuiau să îl numească „acasă”, aceștia pot să închirieze apartamente în zone în care s-au format comunități de expați.  

Una dintre zonele preferate de către străini este București Nord, deoarece acolo s-a format o comunitate mare de expați și un nou pol de business. Cei care își doresc să locuiască în această zonă bine cotată, pot alege să închirieze apartamente în noul complex rezidențial Luxuria. 

Luxuria Residence este primul condominiu finalizat din zona Expoziției și, totodată, primul proiect rezidențial din țară certificat BREEAM Excellent. Ansamblul îmbină armonios natura cu modernul și dispune de facilități multiple pentru a asigura bunăstarea rezidenților săi.  

În imediata apropiere a ansamblului se regăsesc grădinițe și școli internaționale, parcuri (Parcul Herăstrău, Parcul Bazilescu, Parcul Kiseleff), dar și clădiri de birouri și restaurante. 

  1. Suprafața utilă 

În ceea ce privește tipul de apartamente, expații preferă apartamentele cu trei sau patru camere, dat fiind faptul că de cele mai multe ori aceștia sunt relocați în România împreuna cu familiile lor. 

Astfel, un alt avantaj al închirierii în complexul Luxuria Residence este reprezentat prin faptul că acesta cuprinde o gamă largă de unități compartimentate eficient: studio-uri, duplex-uri, apartamente cu 2, 3  și 4 camere.  În funcție de nevoile lor, expații pot alege să închirieze apartamente complet mobilate și utilate cu dispozitive de ultimă generație, care să le ofere senzația unei case primitoare și călduroase. 

  1. Confort și siguranță 

Un alt aspect esențial de care să țină cont expații înainte de a alege locuința pe care vor să o numească „acasă” este reprezentat de gradul de confort și de siguranță pe care le-o oferă mediul în care decid să închirieze, deoarece acestea au un impact major asupra stării de bine.  

„Acasă” trebuie să fie locul care să emane liniște, siguranță și să aducă oamenii mai aproape de obiectivele lor. Încă un motiv pentru care Luxuria Residence este alegerea ideală pentru expați. Ansamblul dispune de parcare privată subterană, securitate, supraveghere video și recepție 24/7, sală de fitness, spațiu pentru networking și de tehnologii smart home, care să le ușureze șederea.  

Mai mult decât atât, complexul Luxuria Residence este poziționat strategic în zona Domenii Expoziției, astfel orice întâlnire de afaceri poate fi la câteva minute distanță, uneori chiar și la câțiva pași de mers pe jos.  

Ce mai aștepți? Intră pe spatzioo.ro și cu o singură căutare te-ai și mutat! 

Vezi și

Blog