Evoluția prețului chiriilor în zona Băneasa în 2022

Datetime 20-12-2022

CUPRINS

  1. Bucureștiul, în topul orașelor cu cele mai multe proprietăți oferite spre închiriere. Băneasa - una dintre cele mai populare zone de locuit din București
  2. Piața închirierilor rezidențiale din zona Băneasa în anul 2022

Piața închirierilor rezidențiale se dovedește a fi o reală oportunitate financiară, în contextul în care prețurile ridicate pentru achiziția proprietăților rezidențiale și îngrijorările economice actuale fac dificilă posibilitatea de a deveni proprietarul unei locuințe, arată o analiză CBRE.

Astfel, războiul din Ucraina și inflația au făcut ca românii să amâne decizia de a-și cumpără o locuință și să se orienteze mai degrabă spre închiriere. Drept dovadă, în anul 2022, aproximativ 93.800 de potențiali cumpărători au căutat apartamente și case scoase la închiriat în cele mai mari orașe ale țării, potrivit datelor centralizate de Imobiliare.ro.

  1. Bucureștiul, în topul orașelor cu cele mai multe proprietăți oferite spre închiriere

Bucureștiul este un oraș care atrage diferite tipologii de oameni. Astfel, aici întâlnim familii cu copii, investitori, oameni de business, expați și studenți care vor să-și clădească un viitor.

Capitala se află în topul orașelor cu cele mai multe proprietăți oferite spre închiriere (9.670 de oferte unice), aici înregistrându-se o contractare a numărului de oferte, în scădere anuală cu -29%, potrivit Imobiliare.ro.

Printre cele mai căutate sunt apartamentele din nordul Capitalei, întrucât este  o zonă cu potențial mare de dezvoltare care oferă locatarilor siguranță și multiple facilități.

Cele mai populare cartiere din zona de nord a Bucureștiului fiind Cartierul Primăverii, Domenii, Dorobanți, Cartierul Francez, Kiseleff, Aviatorilor, Aviației și, nu în ultimul rând, Băneasa.

  • Băneasa - una dintre cele mai dorite zone de locuit din București Nord

Băneasa a fost proiectată cu scopul a extinde spațiul de locuit către natură, astfel încât să existe un echilibru plăcut între suprafețele construite și cele verzi, raportul fiind de 1,3 m2  de spațiu verde la 1 m2  construit. Astfel, cei care aleg să închirieze apartamente în această zonă se vor bucura de  o arhitectură modernă minimalistă, un stil de viață excepțional și un peisaj natural spectaculos.

Cel mai cunoscut complex rezidențial nou din această zonă este GREENFIELD Băneasa. Acest cartier a fost construit cu scopul de a oferi comunității senzația că nu se mai află în București, ci în mijlocul naturii.

Ansamblul se bucură de o poziție privilegiată, oferind acces rapid către orice punct de interes al Capitalei, fie că e vorba de zona de business, de cea mai selectă zonă de cumpărături sau de școli și grădinițe de top.

Având în vedere poziționarea strategică și facilitățile oferite, prețurile pentru închirierea unor apartamente în această zonă pot să fie mai ridicate.

  1. Piața închirierilor rezidențiale din zona Băneasa în anul 2022

În ceea ce privește prețurile solicitate pentru apartamentele cu două și trei camere disponibile spre închiriere, în zona Băneasa, în ultimul trimestru al anului 2022 s-a înregistrat o ușoară creștere, comparativ cu  primele trei trimestre ale aceluiași an.

Totuși, pe toată durata anului 2022 s-au înregistrat fluctuații de prețuri, existând atât creșteri, cât și scăderi.

În luna noiembrie a anului curent, prețul mediu solicitat pentru închirierea unui apartament cu două camere în zona Băneasa era 972 €, în creștere față de luna ianuarie a aceluiași an, când proprietarii cereau aproximativ 775 €.

Totodată, dacă în primele două trimestre ale anului 2022, prețurile pentru închirierea unui apartament cu trei camere erau mai scăzute, o dată cu luna iunie acestea au început să crească. Astfel, în prima lună a anului curent, prețul cerut pentru închirierea acestui tip de apartament era 880 €, iar în luna noiembrie, acesta a crescut la aproximativ 1.348 €.

Vezi și

Blog